scroll naar beneden voor de volledige agenda


VERKOOP KERSTBOMEN
start op 6 december

OPENINGSTIJDEN
maandag tm vrijdag 12.00 / 16.00
zaterdag en zondag 10.00 /16.00

Wij hebben ca 300 adoptiebomen & 300 pleegbomen in alle maten.
Prijzen vanaf 15 euro. Je kunt ook met pin betalen.

——————————————————————————————————————

Donderdag 1 december
(MEE)ETEN we met MILA:
Bhuna (kip of linzen)
18.00 inloop
18.30  aan tafel (menu volgt)

op basis donatie

Bhuna staat niet zozeer voor het gerecht, als wel voor de kookwijze. De spijzen worden gefrituurd in erg hete olie, tot ze een pasta vormen (zegt Google translate). Huh? Nou ja, als ik wat doordenk, zal het uitkomen op een knapperige curry. Traditioneel Bengaals, zegt Mila, wat weer mooi is, want dat bewijst toch dat Groningen een dorp is vol internationale allure. Komen dus en zelf proeven. Met nu wekelijks boven de dertig mensen is het al snel boven de twintig graden bij ons binnen (en dat is in ieder geval een stuk warmer dan bij mij thuis). Opgeven kan via een mail naar tuinindestad@gmail.com voor woensdag 30 november 18.00, bij voorkeur via deze link. Laat even weten of je vega of kip wil eten.

——————————————————————————————————————

Donderdag 8 december
(MEE)eten met Mila

meezingen met Marietta & Moniek
18.00 inloop
18.30  aan tafel (menu volgt)
op basis donatie

——————————————————————————————————————

Donderdag 15 december
(MEE)eten met Plukn &

meezingen met het PopKoor Westerkwartier
18.00 inloop
18.30  aan tafel (menu volgt)
op basis donatie

——————————————————————————————————————

Donderdag 22 december
(MEE)ETEN
18.00 inloop
18.30  aan tafel (menu volgt)

op basis donatie
20.00 presentatie FoodProcessors
Even bijzonder, maar alles behalve traditioneel zal de presentatie zijn van FoodProcessors, een tentoonstelling over de techniek en sociale dynamiek achter ons voedsel. Wat eten wij en waarom en kan dat allemaal niet anders? Gooi ons voedsel in een kunstpan, wat krijg je dan? Voor nieuwsgierige mensen, zeg maar.

————————————————————————————————–

KLOOTSCHIETEN
kan altijd (even bellen)
gratis
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten (tientje borg) en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–

KLUSSERS GEVRAAGD M/V

Komende weken renoveren we het kasteel. Idee is dat het een ruimte wordt waar kinderen (en grote mensen) samen kunnen spelen, knutselen en werken. Daarvoor breiden we het gebouw flink uit en maken we het tegelijk wind- en waterdicht. Het fundament staat er al, maar de muren moeten afgetimmerd, de torens opnieuw geplaatst en natuurlijk de ophaalbrug opnieuw ingehangen (etcetera). Rob en Arris zijn er veelvuldig, twee ervaren en geduldige timmermannen, dus mocht je denken, ik heb twee linkerhanden, ik kan helemaal niks (nooit een goede gedachte), kom dan vooral wel: samen kunnen we alles.
Karel heeft ondertussen het stokje overgenomen van de Wandelende Tuintjes (filmpje). Drie mobiele buurtbankjes vol met bloeiend groen, die overal op grijsgrauwe plekken in de stad neer kunnen worden gezet. De prototypes hebben al op een aantal plekken in onze stad gestaan, maar zijn toe aan renovatie (schuren, verven, waterbestendig maken). Dankzij de groene burgemeester zit er nog geld in de pot en willen we nog twee of drie bakken bouwen. Karel loopt drie maanden stage bij ons vanuit een programma van Milieudefensie, hij heeft al wat maten (m/v) gevonden, maar alle hulp is welkom en gezellig.
Verder zijn we de trekkershut aan het afbouwen (schilderen en schuren en timmeren), de binnengekomen stenen vanuit het NK Tegelwippen aan het verwerken (geen blubberpaden meer) en de vaste planten aan het scheuren en herpoten in de moederbedden (voor het voorjaar). Genoeg te doen en dat dan vanuit een kraakheldere visie, staat niet voor niets prominent aanklikbaar op onze website. Zin gekregen of zin om zin te maken (heb je geen zin, dan maak je maar zin, zei mijn moeder altijd én dat werkt, wetenschappelijk bewezen), bel of mail ons, graag.

Opgeven kan door te mailen naar Tuinindestad (klik) of bel even 06 51 96 24 63, om te checken of er nog plek is.

————————————————————————————————–


Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.