scroll naar beneden voor de volledige agenda

————————————————————————————————–
donderdag 29 september
Meeeten
en lezing over Bhutan:
Bruto Nationaal Geluk
inloop om 18.00
aan tafel om 18.30
lezing start om 19.30

op basis donatie
Cathrien of Frans koken deze keer, wat we eten is nog onbekend, maar zal zeker (weer) vega zijn. Casper Bodewitz eet mee, en dat is niet zonder reden. Casper is afgelopen voorjaar 3 maanden in Bhutan geweest (en gaat straks op uitnodiging van de koning opnieuw voor 7 maanden naar Bhutan). Geen land waar je zomaar binnenkomt en rond kan reizen. Wel een land dat anders dan alle andere landen op de wereld haar beleid baseert op het Bruto Nationaal Geluk. Vooruitgang, niet geteld in euro’s of percentage economische groei (BNP), maar ervaren voldoening, levensgeluk. Welzijn ipv welvaart, plat gesteld. En, werkt dat? Het antwoord zal divers zijn. Casper: “Ook Bhutan opent de luiken naar de buitenwereld. Ik ben gevraagd om jongeren op te leiden in het ontwerpen en programmeren van games. De mensen zijn leergierig en nieuwsgierig naar de westerse cultuur. Omgekeerd geldt dat voor mij misschien nog meer. Hoe werkt zo’n BNG door in het beleid van de overheid, de maatschappelijke ordening en meest nog, wat merk je ervan in het dagelijkse leven.” Bezit is niet vanzelfsprekend in Bhutan. Honden hebben geen eigenaar, koeien ook niet. Staat er een koe achter je huis, dan mag je haar melken. Loopt ie weer weg, dan kan de buurman haar melken, etc. Zo had Casper geen hond, maar andersom was er wel een hond, die bezit nam van Casper. Bhutan ligt geïsoleerd, hoog in de Himalaya, ingeklemd tussen China en India, een vergeten land, waar de eeuwenoude cultuur nog steeds doorwerkt in tradities, normen en waarden in de dagelijkse omgang. Er zijn geen daklozen, niemand leidt honger. Kortom, wat is rijkdom? Mee eten of -praten? Opgeven kan per mail aan tuinindestad@gmail.com voor woensdag 28 september 18.00, bij voorkeur via deze link.

————————————————————————————————–

KLOOTSCHIETEN
kan altijd (even bellen)
gratis
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten (tientje borg) en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–

KLUSSERS GEVRAAGD M/V

Komende weken renoveren we het kasteel. Idee is dat het een ruimte wordt waar kinderen (en grote mensen) samen kunnen spelen, knutselen en werken. Daarvoor breiden we het gebouw flink uit en maken we het tegelijk wind- en waterdicht. Het fundament staat er al, maar de muren moeten afgetimmerd, de torens opnieuw geplaatst en natuurlijk de ophaalbrug opnieuw ingehangen (etcetera). Rob en Arris zijn er veelvuldig, twee ervaren en geduldige timmermannen, dus mocht je denken, ik heb twee linkerhanden, ik kan helemaal niks (nooit een goede gedachte), kom dan vooral wel: samen kunnen we alles.
Karel heeft ondertussen het stokje overgenomen van de Wandelende Tuintjes (filmpje). Drie mobiele buurtbankjes vol met bloeiend groen, die overal op grijsgrauwe plekken in de stad neer kunnen worden gezet. De prototypes hebben al op een aantal plekken in onze stad gestaan, maar zijn toe aan renovatie (schuren, verven, waterbestendig maken). Dankzij de groene burgemeester zit er nog geld in de pot en willen we nog twee of drie bakken bouwen. Karel loopt drie maanden stage bij ons vanuit een programma van Milieudefensie, hij heeft al wat maten (m/v) gevonden, maar alle hulp is welkom en gezellig.
Verder zijn we de trekkershut aan het afbouwen (schilderen en schuren en timmeren), de binnengekomen stenen vanuit het NK Tegelwippen aan het verwerken (geen blubberpaden meer) en de vaste planten aan het scheuren en herpoten in de moederbedden (voor het voorjaar). Genoeg te doen en dat dan vanuit een kraakheldere visie, staat niet voor niets prominent aanklikbaar op onze website. Zin gekregen of zin om zin te maken (heb je geen zin, dan maak je maar zin, zei mijn moeder altijd én dat werkt, wetenschappelijk bewezen), bel of mail ons, graag.

Opgeven kan door te mailen naar Tuinindestad (klik) of bel even 06 51 96 24 63, om te checken of er nog plek is.

————————————————————————————————–


Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.