————————————————————————————————–

donderdag 30 juni
Open Lucht Therapie
Van BInnen naar Buiten
start 20.00
Vooraf eten om 18.30 u

Dertien kunstenaars verbeelden hun persoonlijke covid-ervaring in het Westpark, Een project van Mirinne (zeg maar Mier) van Beek, met een intrigerende aankondiging:  “Op het Open Lucht Therapie podium, zullen 13 sprekers hun hart luchten en hun gedachtes delen in geheel eigen vorm. Ze kijken terug op de afgelopen twee coronajaren, maar ook op de ‘heropening’ van de wereld. De sprekers zullen omhelsd en gesteund worden door het decor. Het Open Lucht Therapie podium bevindt zich tussen het groen, in de Tuin in de Stad. Het publiek wordt gestimuleerd om mee te reflecteren op deze bewogen (en nog steeds bewegende) tijden.” 

Aanmelden voor het eten kan door een mail te sturen naar tuinindestad@gmail.com, als het werkt (bij voorkeur) via dit linkje 

————————————————————————————————–

Hee, we gaan ook weer dansen, op
vrijdag 1 juli,
vanaf 20.00 uur (tot middernacht)
dan draait Simon (uit Hoogkerk)
op basis donatie

Van de bank af allemaal, en op tijd komen (dan heb je de meeste ruimte :). Stramme spieren, slechte looks, allemaal geen bezwaar. Simon tilt ons subtiel over alle schaamte heen. Muziek die soepel meebeweegt met de dynamiek en sfeer op de dansvloer. Aanrader, voor iedereen die denkt, oja, dansen, wanneer heb ik voor het laatst gedanst? Hoogste tijd dus….

————————————————————————————————-OPROEP voor onze Vind-T.I.D.S. markt op 24 juli.De gedachte is simpel, er zijn in Groningen eo honderden, zo niet duizenden creatieve mannen en vrouwen te vinden, die de prachtigste (of lekkerste) dingen maken. Een kraam op een gerenommeerde vintagemarkt kost al snel een paar tientjes, dus dan ga je weer lopen rekenen (kan het uit). Op onze markt zorgen wij gratis en voor niks voor je kraam. Niet aarzelen dus, maar grijp deze kans. Zonder financiële drempel staat de lol weer voorop (ipv de centen). Meld je aan door een mail te sturen naar tuinindestad@gmail.com, met naam, verdere contactgegevens en voorbeeldfoto van je werk. Begin juli komen we terug met de oogst aan deelnemers en het vervolg.

————————————————————————————————–

MEEETEN op donderdag 7 juli, als Christa komt vertellen over de BosSchool (in het Westpark), een peuterschool zonder muren, en op 14 juli als we gaan koken met de eerste oogst uiit de KookTuin (bij ons op Tuinindestad) en op 21e juli als de vader van Marieke komt vertellen waarom hij een keurig nette rijtjeswoning in Assen verliet voor een bouwvallige boerderij in Loon. En, tot slot, net afgesproken, Sanne komt weer een wildplukwandeling en proeverij doen op zondagmiddag 17 juli (op basis donatie). Opgeven kan alvast via een mail naar tuinindestad@gmail.com, als het werkt (bij voorkeur) via dit linkje. Emmie en Rian komen ook terug, van nooit weggeweest, zondag 17 juli, 15.00 uur, de levende jukebox op reprise. Neem je favo nummers mee. Emmie en Rian kennen ze allemaal en zingen je verzoekjes ter plekke.

————————————————————————————————–

KLOOTSCHIETEN
kan altijd (even bellen)
gratis
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten (tientje borg) en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–

KLUSSERS GEVRAAGD M/V

Komende weken renoveren we het kasteel. Idee is dat het een ruimte wordt waar kinderen (en grote mensen) samen kunnen spelen, knutselen en werken. Daarvoor breiden we het gebouw flink uit en maken we het tegelijk wind- en waterdicht. Het fundament staat er al, maar de muren moeten afgetimmerd, de torens opnieuw geplaatst en natuurlijk de ophaalbrug opnieuw ingehangen (etcetera). Rob en Arris zijn er veelvuldig, twee ervaren en geduldige timmermannen, dus mocht je denken, ik heb twee linkerhanden, ik kan helemaal niks (nooit een goede gedachte), kom dan vooral wel: samen kunnen we alles.
Karel heeft ondertussen het stokje overgenomen van de Wandelende Tuintjes (filmpje). Drie mobiele buurtbankjes vol met bloeiend groen, die overal op grijsgrauwe plekken in de stad neer kunnen worden gezet. De prototypes hebben al op een aantal plekken in onze stad gestaan, maar zijn toe aan renovatie (schuren, verven, waterbestendig maken). Dankzij de groene burgemeester zit er nog geld in de pot en willen we nog twee of drie bakken bouwen. Karel loopt drie maanden stage bij ons vanuit een programma van Milieudefensie, hij heeft al wat maten (m/v) gevonden, maar alle hulp is welkom en gezellig.
Verder zijn we de trekkershut aan het afbouwen (schilderen en schuren en timmeren), de binnengekomen stenen vanuit het NK Tegelwippen aan het verwerken (geen blubberpaden meer) en de vaste planten aan het scheuren en herpoten in de moederbedden (voor het voorjaar). Genoeg te doen en dat dan vanuit een kraakheldere visie, staat niet voor niets prominent aanklikbaar op onze website. Zin gekregen of zin om zin te maken (heb je geen zin, dan maak je maar zin, zei mijn moeder altijd én dat werkt, wetenschappelijk bewezen), bel of mail ons, graag.

Opgeven kan door te mailen naar Tuinindestad (klik) of bel even 06 51 96 24 63, om te checken of er nog plek is.

————————————————————————————————–

Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.