scroll naar beneden voor de volledige agenda

…(bijna) elke donderdag kun je spontaan MeeEten met de vrijwilligers van Tuinindestad. Vegetarisch of vegan, als norm. Vlees of vis bij uitzondering (en dan staat dat er expliciet bij). Soms met, soms zonder aansluitende activiteit (we zijn graag duidelijk), scrol maar even naar beneden, ook voor alle activiteiten (op andere dagen).

——————————————————————————————————————

Woensdag 22 mei
interactieve lezing avontuurlijk tuinieren
Nienke Plantinga
20.00
gratis
In het kader van de week van de biodiversiteit houdt Nienke Plantinga een sprankelende, interactieve lezing. Ga mee op ontdekkingstocht en zie hoe je van je tuin een gastvrije plek maakt voor dieren en planten. En: voor jezelf! Proef, pluk, ruik, voel en ervaar de kracht van de natuur in je eigen tuin, in alle seizoenen. Zie wat er leeft en hoe alles met elkaar verbonden is. Nienke Plantinga is tuin- en landschapsontwerper en mede schrijver van het boek: Iedereen kan avontuurlijk tuinieren; breng (meer) leven in je tuin. Aanmelden bij Duurzaam Groningen via deze link.

——————————————————————————————————————

Donderdag 23 mei
MeeEten met de buurmannen Klaas & Andrew
Surinaamse rijsttafel (vega(n)
inloop 18.00 / aan tafel 18.30
aansluitend rond 20.00 boekpresentatie Tineke Blommendaal (zie onder)
betaal wat je kan missen

Tal van kookgekken bij ons in stad. Mooi dus als ze hun kunsten bij ons kunnen vertonen (meld je ook aan). Klaas gaat met Andrew helemaal los op de Surinaamse keuken. Hij mailt het volgende menu: ‘…vooraf soep, dan stofoe metie (met tofoe ipv vlees) mixed ginger, toemis bontje, stofoe paprika, gebakken prei (daar zit een beetje ei in) en een komkommersalade (mogelijk varieer ik nog wat…). Afhankelijk van hoeveel mensen er komen, kan er nog wat bij (of af) komen. Een paar gerechten moeten een nachtje staan, dus horen we graag dinsdagavond voor hoeveel mensen we moeten koken.’ Opgeven maar, per mail naar tuinindestad@gmail.com, uiterlijk dinsdag 21 mei 22.00, bvk via deze link.

Donderdag 23 mei
rond 20.00
Gedichten van en gesprek met Tineke Blommendaal

Dichteres en kunstenares Tineke Blommendaal is op boekentour door Nederland. Op zoek naar hoop en verbinding op open plekken. Zelf zegt ze: ‘Ik zie een eenvoudige, gezellige en inspirerende bijeenkomst voor me. Een bijeenkomst waarin ik iets vertel over de gedachtes achter het boekje, voorlees uit het boekje, maar waarin we ook met elkaar in gesprek gaan en onderzoeken hoe verhalen bij kunnen dragen aan een mooiere wereld.’ Vooraf MeeEten (en kennismaken met Tineke) kan ook, zie boven. Bij mooi weer buiten. Kom je alleen voor de presentatie meld je dan aan per mail naar tuinindestad@gmail.com, bvk via deze link. Ben je een late beslisser bel dan even of er nog plek is: 06 51 96 24 63.

——————————————————————————————————————

Zaterdag 25 mei
presentatie biobased produceren met de natuur
van de prehistorie tot in de toekomst
10.00 / 12.00

gratis (max 25 personen)
Jos Idema, Maaike Wechgelaer en Koos Boertjens, hebben samen de natuurgidsenopleiding van IVN Natuureducatie doorlopen. Jos daarover: ‘Als eindopdracht, hebben wij ervoor gekozen om een interactieve lezing/ eindpresentatie te geven over biobased produceren met de natuur. Via horen, zien en voelen, nemen we aanwezigen mee in o.a. de ontwikkeling van biobased materialen en werktuigen van prehistorie in relatie tot de vorming van ons Groninger landschap (1); spel & quiz rondom biobased materialen (2), tentoonstelling + voelen/ beleven van voorbeelden van biobased producten en waar deze producten van gemaakt zijn en waar deze biobased grondstoffen vandaan komen. Plus waar het goed voor is, in relatie tot natuur en duurzaamheid (3) en tot slot, voorbeelden van biobased producten en grondstoffen uit onze eigen mooie Noord Nederland (4).’ Uitputtende omschrijving, met vol enthousiasme gebracht. en past ook mooi in deze week van de biodiversiteit. Aanmelden kan per mail naar jos@groenspiratie.com (let op, er is beperkt plek). Hieronder de verkorte versie op de flyer:

——————————————————————————————————————

Donderdag 30 mei
Startbijeenkomst Timmerdorp 2024
18.00 / 20.00

Natuurlijk is er deze zomer weer een Timmerdorp in het Westpark. Zin om meer te helpen als vrijwilliger, kom dan gratis mee eten & hoor alle plannen. Wel graag opgeven voor maandag 27 mei, 22.00, per mail naar tuinindestad@gmail.com

——————————————————————————————————————

Zondag 16 juni
Try-out WARBOEL
14.30 (eerste voorstelling)
16.00 (tweede voorstelling)
buitenvoorstelling door Sounds Like Juggling
op basis donatie (van jullie, gulle gevers
)

Sounds Like Juggling creëert een ervaring waarin muziek en jongleren samensmelten, dankzij zelfgebouwde, innovatieve instrumenten zoals de Draadbal en de Micbal. WARBOEL is een 35 minuten durende voorstelling over verbinding en eenzaamheid. Waarin twee muziekjongleurs, een zangeres én het publiek samen verbindingen aangaan en bubbels proberen te doorbreken, wat resulteert in een harmonieuze ontmoeting van geluiden en interactie. In een uniek samenspel van jongleren, muziek en zang gaan spelers en publiek samen op zoek naar contact met‘de ander’. Maar‘de ander’ – ben je dat niet zelf? Klik hier voor meer info.

——————————————————————————————————————

Maandag 17 juni
start djembé cursus Fallou
15.00 / 16.30
Tweede serie workshops van Fallou, elke maandag van 15.00 tot 16.30 in de mooie ruimte van TuinindeStad of bij lekker weer buiten in de tuin. Hij zal je verschillende West-Afrikaanse ritmes en technieken aanleren. De cursus bestaat uit 2 keer 5 lessen. De eerste 5 lessen starten op 13 mei, de tweede 5 lessen op 17 juni. Je kunt dus 5 lessen volgen of doorgaan en 10 lessen meedoen. Het kost 15 euro per keer (inclusief koffie of thee), graag contant betalen bij de eerste les. Neem je 10 lessen af dan betaal je 130 euro ipv 150 euro. Meer info en opgave per mail naar rgaljaard@hotmail.com of telefonisch 06-50214869.

——————————————————————————————————————

Ja,wij hebben een pracht van
KNUTSELKASTEEL
tevens werkplaats, we zoeken nog mensen die het willen gebruiken, cq er met kinderen willen werken.

——————————————————————————————————————

KLOOTSCHIETEN
Kan (bijna) altijd (even bellen)
2 euro pp / 15 euro borg per bal
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–


Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.