Donderdag 18 augustus
Meeeten (op zijn Grieks, vega)
Inloop 18.00
aan tafel 18.30
op basis donatie

Of het nu 1, 2 of 3 gangen wordt (en wat we gaan eten) weet ik nog niet, daar broeden de dames nu op; maar Grieks dus, die keus is wel gemaakt. En dat het vegetarisch is, want juist Grieken kennen een keur aan groentegerechten, zegt Xandra. Invloed van de Grieks-orthodoxe kerk; die kennen veel vastenperiodes, waarin geen vlees wordt gegeten. Verwacht dus geen souvlaki op je pita broodje. We duiken wat dieper de Griekse keuken in, smaakverdieping als het ware. Mee eten? Geef je dan op, per mail aan tuinindestad@gmail.com, bij voorkeur via deze link. Dan is je plek verzekerd. Ben je een late beslisser, bel dan op donderdag 06 51 96 24 63 (of er nog plek is).

————————————————————————————————–

TimmerPlein
Elke woensdag in de zomer
10.00 / 17.00
Vervelen hoeft niet deze vakantie, want er is Timmerplein.
We toveren een suffe plak asfalt om tot een mooi, groen en gezellig plein. Lekker zweten in de zon, een duik in de plas en een pot bier ter afsluiting van de dag (of prik, ook prima natuurlijk):

————————————————————————————————–

KLOOTSCHIETEN
kan altijd (even bellen)
gratis
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten (tientje borg) en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–

KLUSSERS GEVRAAGD M/V

Komende weken renoveren we het kasteel. Idee is dat het een ruimte wordt waar kinderen (en grote mensen) samen kunnen spelen, knutselen en werken. Daarvoor breiden we het gebouw flink uit en maken we het tegelijk wind- en waterdicht. Het fundament staat er al, maar de muren moeten afgetimmerd, de torens opnieuw geplaatst en natuurlijk de ophaalbrug opnieuw ingehangen (etcetera). Rob en Arris zijn er veelvuldig, twee ervaren en geduldige timmermannen, dus mocht je denken, ik heb twee linkerhanden, ik kan helemaal niks (nooit een goede gedachte), kom dan vooral wel: samen kunnen we alles.
Karel heeft ondertussen het stokje overgenomen van de Wandelende Tuintjes (filmpje). Drie mobiele buurtbankjes vol met bloeiend groen, die overal op grijsgrauwe plekken in de stad neer kunnen worden gezet. De prototypes hebben al op een aantal plekken in onze stad gestaan, maar zijn toe aan renovatie (schuren, verven, waterbestendig maken). Dankzij de groene burgemeester zit er nog geld in de pot en willen we nog twee of drie bakken bouwen. Karel loopt drie maanden stage bij ons vanuit een programma van Milieudefensie, hij heeft al wat maten (m/v) gevonden, maar alle hulp is welkom en gezellig.
Verder zijn we de trekkershut aan het afbouwen (schilderen en schuren en timmeren), de binnengekomen stenen vanuit het NK Tegelwippen aan het verwerken (geen blubberpaden meer) en de vaste planten aan het scheuren en herpoten in de moederbedden (voor het voorjaar). Genoeg te doen en dat dan vanuit een kraakheldere visie, staat niet voor niets prominent aanklikbaar op onze website. Zin gekregen of zin om zin te maken (heb je geen zin, dan maak je maar zin, zei mijn moeder altijd én dat werkt, wetenschappelijk bewezen), bel of mail ons, graag.

Opgeven kan door te mailen naar Tuinindestad (klik) of bel even 06 51 96 24 63, om te checken of er nog plek is.

————————————————————————————————–


Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.