scroll naar beneden voor de volledige agenda

EUTIERRIA
start maandag 22 mei tm
vrijdag 26 mei, slotfeest met
workshops, muziek, eten, kunst
Eutierria is een nieuw woord uit het Symbioceen, bedacht door Glen Albrecht (zie ook de Tegenlichtaflevering over dit fenomeen). Zeven studenten van Minerva geven deze week vorm aan hun eigen interpretatie van eenzijnmetdenatuur (vrije vertaling). Volg hun proces deze week en/of kom op vrijdag 28 om het allemaal nog intenser mee te maken (en zelf mee te doen). Let wel: kunst is communicatie (ook als het zich stil houdt?):

——————————————————————————————————————

zaterdag 10 juni
15.00
KoorOanje
Met Dikke (of Dunne?) ZomerSoep & ToetofTaart

Kooranje is een koor dat klassiek, pop en wereldmuziek zingt. Momenteel tellen wij 5 mannen en 11 vrouwen. Wij repeteren in – en danken onze naam aan – de Oranjewijk maar komen van heinde en verre, zelfs van buiten de stad om in dit gezellige koor te kunnen zingen. In het repertoire zoeken we samen een balans tussen de uitdaging enerzijds en gewoon lekker zingen anderzijds. We zingen 3- tot 5-stemmig, altijd a capella. Op deze onze website kun je ons horen zingen: http://kooranje.nl/ maar het is natuurlijk veel leuker om life van ons te komen genieten!

——————————————————————————————————————

zondag 11 juni
15.00
Ravi’s Underdogs 

…..is een Engels-, Gronings- en Nederlandstalig indiepoptrio en we hebben net een single uit die stijgt in de Groninger Top 40 (Vette Klaai, https://open.spotify.com/track/7F9zPQBEXJ8g1vFTaEhuvw?si=a08c5249b10c4d94). We kunnen groot maar juist ook heel klein spelen, tot aan ‘concert voor 1’, waarbij we een luisteraar uitnodigen in de kring van de band, en we voor die persoon een eigen liedje spelen. Kortom, het zou vast heel mooi passen binnen jullie prachtige omgeving. Zie ook op (zie www.instagram.com/ravisunderdogs)

——————————————————————————————————————

donderdag 15 juni
Meetup Tegenlicht
Stem van de Natuur

Inloop 18.00 * MeeEten 18.30 (menu volgt zsm)
Start Meetup 19.30 u
(sprekers volgen zsm)

Na een periode van stilte zijn de VPRO Tegenlicht Meet Ups terug in Groningen! We gaan meteen met een belangrijk onderwerp aan de slag, want “het is broodnodig om het roer een flinke zwieper te geven en in de bres te springen voor onze ecosystemen en biodiversiteit. Zo niet dan leven de enige dieren op aarde straks in varkens- en kippenstallen. Dus: hoe stoppen we de achteruitgang? Hoe brengen we de wilde dieren terug? En hoe zorgen we dat dieren een goed leven kunnen leiden? Van dierencommunicatie en emoties tot rechten voor de natuur: de VPRO Tegenlicht uitzending “Stem van de natuur” vraagt wat onze verantwoordelijkheid als mens is om te handelen naar wat we weten over dieren en hun plaats in de wereld. Samen met jou willen wij hierover in discussie.” Opgeven kan al via een mail naar tuinindestad@gmail.com.

——————————————————————————————————————

dinsdag 27 juni
15.00 / 20.00
gratis Kookworkshop

‘Samen Koken in Groningen’ is de titel van het kookboek, waaruit we in deze workshop gaan koken. Een kookboek vol recepten die het seizoen volgen. Dat betekent dat je eet wat het land op dat moment oplevert. Geen exclusief Hollandse (stamp)pot, maar gerechten uit heel de wereld. Dus toch weer erg Gronings, want bijna de hele wereld komt samen in onze stad.

‘Samen Koken in Groningen’ is ook een experiment. Het kookboek is samengesteld om te kijken of we stadjers kunnen verleiden gezonder en duurzamer te koken. We koken met verse ingrediënten uit het seizoen van lokale boeren. Zo sparen we het milieu en (grote voordeel) het is nog goedkoper ook. We willen graag weten wat jullie van het kookboek en het (samen) koken vinden. Iedereen die meedoet vragen we daarom om mee te doen aan onderzoek.

MEER INFO EN AANMELDEN
Heb je zin om een keer samen te koken en gezellig samen te eten, dan is er nog een (voorlopig) laatste mogelijkheid op dinsdag 27 juni. Geef je op door een mail te sturen naar tuinindestad@gmail.com (met naam en telefoonnummer). Alles is gratis (en je krijgt het kookboek ook nog gratis mee naar huis).
Heb je nog vragen, bel dan met Neeltje op 06 30 277 109 of mail naar tuinindestad@gmail.com.

——————————————————————————————————————

KLOOTSCHIETEN
kan altijd (even bellen)
gratis
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten (tientje borg) en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–

KLUSSERS GEVRAAGD M/V

Het kasteel is bijna af en in ieder geval af genoeg om te gebruiken. Zoals in de afgelopen voorjaarsvakantie (filmpje). Zo zijn er altijd klussen en zoeken we ook mensen die het kasteel een zinvolle invulling kunnen geven als werkplaats (voor alle leeftijden). Heb je ideeën en tijd (over), neem dan contact op per mail naar Tuinindestad (klik) of bel even 06 51 96 24 63 (met Frans).

————————————————————————————————–


Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.