Alle activiteiten vinden plaats onder navolging van de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent nog steeds handen wassen en thuis blijven als je ziek bent.

KERSTBOMEN TE HUUR

Op maandag 6 december start de verkoop van onze kerstbomen. We zijn dan op maandag tm vrijdag open van 13.00 tm 17.00 & op zaterdag en zondag van 11.00 tm 17.00.
Bij de start hebben we ca 300 adoptiebomen en ca 250 pleegbomen in alle maten, vanaf 15 euro. Nieuwe klanten kunnen en hoeven geen boom te reserveren (teveel administratief gedoe), kom gewoon gezellig langs, zoek je lievelingsboom uit en neem hem meteen of later mee naar huis. Kerst en oud en nieuw voorbij, dan breng je je boom terug en herplanten wij hem. Gemiddeld 80 tot 90 % kans dat je volgend jaar dezelfde (iets grotere) kerstboom weer mee naar huis kan nemen. Een adoptieboom gaat 3 tot 5 jaar mee (al staat het record op naam van Evelien die haar boom 10 achtereenvolgende jaren, thuis met slingers en ballen heeft volgehangen).

BELANGRIJK: HAAL JE EIGEN KERSTBOOM UITERLIJK VRIJDAG 17 DECEMBER OP. NIET OPGEHAALDE BOMEN WORDEN OP ZATERDAG 18 DECEMBER VRIJGEGEVEN VOOR NIEUWE KLANTEN.

Het was overigens een erg goede zomer voor onze kerstbomen (in tegenstelling tot eerdere jaren), ca 85% van de adoptiebomen heeft de herplant goed doorstaan en iets meer dan de helft van de pleegbomen is ook nog in leven. Had je in 2020 een adoptieboom dan krijg je in november een mail en kun je je boom opnieuw reserveren. Geen mail gehad kijk dan in je spambox. Had je een in 2020 een pleegboom, dan krijg je geen mail. Kom op tijd langs om je boom op te halen (50% kans). Boom overleden (ook 50% kans) dan kan je afscheid nemen en een nieuwe boom uitzoeken.

————————————————————————————————–

KLUSSERS GEVRAAGD M/V

Komende weken renoveren we het kasteel. Idee is dat het een ruimte wordt waar kinderen (en grote mensen) samen kunnen spelen, knutselen en werken. Daarvoor breiden we het gebouw flink uit en maken we het tegelijk wind- en waterdicht. Het fundament staat er al, maar de muren moeten afgetimmerd, de torens opnieuw geplaatst en natuurlijk de ophaalbrug opnieuw ingehangen (etcetera). Rob en Arris zijn er veelvuldig, twee ervaren en geduldige timmermannen, dus mocht je denken, ik heb twee linkerhanden, ik kan helemaal niks (nooit een goede gedachte), kom dan vooral wel: samen kunnen we alles.
Karel heeft ondertussen het stokje overgenomen van de Wandelende Tuintjes (filmpje). Drie mobiele buurtbankjes vol met bloeiend groen, die overal op grijsgrauwe plekken in de stad neer kunnen worden gezet. De prototypes hebben al op een aantal plekken in onze stad gestaan, maar zijn toe aan renovatie (schuren, verven, waterbestendig maken). Dankzij de groene burgemeester zit er nog geld in de pot en willen we nog twee of drie bakken bouwen. Karel loopt drie maanden stage bij ons vanuit een programma van Milieudefensie, hij heeft al wat maten (m/v) gevonden, maar alle hulp is welkom en gezellig.
Verder zijn we de trekkershut aan het afbouwen (schilderen en schuren en timmeren), de binnengekomen stenen vanuit het NK Tegelwippen aan het verwerken (geen blubberpaden meer) en de vaste planten aan het scheuren en herpoten in de moederbedden (voor het voorjaar). Genoeg te doen en dat dan vanuit een kraakheldere visie, staat niet voor niets prominent aanklikbaar op onze website. Zin gekregen of zin om zin te maken (heb je geen zin, dan maak je maar zin, zei mijn moeder altijd én dat werkt, wetenschappelijk bewezen), bel of mail ons, graag.

Opgeven kan door te mailen naar Tuinindestad (klik) of bel even 06 51 96 24 63, om te checken of er nog plek is.

————————————————————————————————–

Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.