scroll naar beneden voor de volledige agenda

——————————————————————————————————————

Elke donderdag kun je spontaan komen mee eten.
Inloop om 18.00 / aan tafel om 18.30.
Aanmelden vooraf is niet nodig.
De kookploeg 
van de tuin zorgt voor het basismaal, bvk koken we met groente uit de eigen tuin. Wil je mee helpen koken, kom dan om 14.00 u op Tuinindestad. We eten ALTIJD ook vegetarisch, als het kan vegan (soms vlees). Leuk als je komt, sowieso, leuker nog als je iemand meeneemt, allerleukst als je ook zelf wat kokkerelt en meeneemt. Zo wordt het basismaal aangevuld en hebben we een tafel vol verassingen. Kun je niet koken, neem dan een gitaar mee, of een gedicht of een verhaal of (nou ja) wat dan ook (een doos chocola?); je goede of slechte humeur, ook goed. Mag allemaal, maar hoeft niet. Gaat er maar om dat we die donderdagen, eens per week samen komen, informeel, ongedwongen; samen wat weten en drinken en weer even merken dat de wereld groter is dan onze eigen bubbel vol gelijkgestemden of, nou ja, whatever, verzin het er zelf maar bij. Eind van het liedje, de hamvraag: wie kookt er volgende week en wie wast af? Doneren blijft fijn (vooral als je wilt dat we blijven koken). Zoiets dan maar voorlopig. Tot donderdag.

Donderdag 28 september vervalt het MeeEten (sorry)

——————————————————————————————————————

23 & 24 september
zaterdag 10.00 / 18.00

zondag 12.00 / 18.00
Kleikunst vervaardigen en bakken in primitieve veldoven
maximaal 8 deelnemers
op basis donatie

Marije Wesselius is beeldend kunstenaar. Ze maakt (onder andere) beelden van natuurlijke materialen. Beelden die tegelijk fantasierijk en erg aards zijn. Marije bakt ook beelden en potten in een veldoven. Een veldoven werd vroeger gebruikt om stenen te bakken. Een langdurig proces. Bij grote hoeveelheden stenen moest het vuur dagenlang worden aangehouden. De stoker, die het vuur constant (hoog) moest houden, sliep dan weinig. Zo bont maken wij het niet. Dit weekend maken we (kleine) amuletten, totems, talismannen (bv). Marije slaapt bij het vuur. De volgende dag is er tijd voor de nabehandeling. Hoe je amulet uit het vuur komt is een verrassing, het heeft zeker effect op de kleuring van het ontwerp.
Marije vraagt een bijdrage naar vermogen, zelf te bepalen. Elke dag is er ook een lunch, op basis van donatie. Iedereen kan dus mee doen. Opgeven door een mail te sturen naar tuinindestad@gmail.com, bvk via deze link.

——————————————————————————————————————

donderdag 19 oktober
19.30
“Seks offenders are everybody’s business
een avond over preventie zedendelicten

De terugkeer van veroordeelde zedendaders in de maatschappij is een onderwerp wat veel stof doet opwaaien. De reclassering is bij dit proces betrokken en richt zich, samen met andere professionals die betrokken zijn, met name op het verminderen van de risico’s op herhaling van delict gedrag. Als gevolg van de veroordeling komen veel zedendaders in een sociaal isolement terecht. Dit isolement versterkt de kans op herhaling van delictgedrag, zo is bewezen uit wetenschappelijk onderzoek. De reclassering, en meer specifiek, de reclasseringswerkers die verbonden zijn aan COSA zetten zich in op dit vlak. Zij werven en trainen vrijwilligers die een netwerk vormen om de zedendaders (die wij kernleden noemen) om zo het isolement te voorkomen, mogelijke nieuwe relaties op te bouwen met hun omgeving en zo de kans op herhaling van delict gedrag te voorkomen. Twee medewerkers zullen vertellen hoe COSA is georganiseerd, wat de achtergronden zijn en hoe dit er in de praktijk uitziet. Daarnaast is er ruimte voor vragen en discussie.

——————————————————————————————————————

Ja,wij hebben een pracht van
KNUTSELKASTEEL
tevens werkplaats, we zoeken nog mensen die het willen gebruiken, cq er met kinderen willen werken.

——————————————————————————————————————

KLOOTSCHIETEN
kan altijd (even bellen)
gratis
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten (tientje borg) en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–


Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.