————————————————————————————————–

Donderdag 26 mei
vanaf 12.00 uur: Pannenkoeken, schatzoeken, klootschieten
en daarbij vanaf 20.00 uur: DISCO!
op basis donatie

Dirk (de molenaar) bakt pannenkoeken van lokaal meel, gemalen in de Joeswert in Feerwerd. Opgeven hoeft niet. Je bent de hele dag welkom, met de hele familie en al je vrienden. We bakken door zo lang er vraag is, gewoon plain (met stroop of suiker), maar natuurlijk ook in alle variaties, die we kunnen bedenken (courgetteburger zegt Dirk, heerlijk -we gaan het zien). Neem je bal, badmintonrackets of springtouwen mee; we hebben een groot veld waar je je helemaal kan uitleven. Wil je het hele Westpark verkennen, ga dan klootschieten (een aangenaam en hilarisch groepsspel). Avonturiers in de dop kunnen ook gaan schatzoeken (speurtocht). Nog niet moe? ‘sAvonds is er Disco: Simon draait ouwe dansbare hits, tot de zon onder gaat..

————————————————————————————————–

Zondag 29 mei
de Moondance BluesBand
open vanaf 12.00 u
start optreden 15.00 uur

Zes Zestigplussers, die hun gitaar, piano, drumstokken nog lang niet in de wilgen willen hangen. Hun hart klopt op de blues, met een ruisje naar de jazz. Wat ze zoal spelen: Moondance van Van Morrison, Stormy Monday van de Allman Brothers Band en Window of my Eyes van blueslegende Harry Muskee. Bloed kruipt waar het niet gaan kan, alive and kicking. komt dat zien en horen. Cash mee, want we gaan natuurlijk weer met de pet rond.

————————————————————————————————–

Donderdag 2 juni
19.00 u
Film met bord op schoot
op basis donatie

Oerboeren:  Wat zien we als we door de ogen van gepensioneerde boeren naar de landbouw van vroeger, nu en de toekomst kijken? Een film met impact op de landbouw in het nabijgelegen Westerkwartier. Je kan natuurlijk wachten en op 9 juni naar het Forum, waar onder de noemer Green House nog veel meer gaande is (ontdek ik nu), maar dan mis je de maaltijd van Engbert Ter Veen (vlees of vega) en het gesprek met Sandra van de Streekboer Wat is er zo lekker aan al die toetjes van onze boeren uit de buurt. Kom maar proeven. Aanmelden kan al via een mail aan tuinindestad@gmail.com, als het werkt via dit linkje.

————————————————————————————————–

VERWACHT:

26 mei: Hemelvaart met (bijna de hele dag) pannenkoeken, gebakken door Dirk van de Joeswert, Overdag verzinnen we iets voor de kinderen, de hele losvaste familie eigenlijk (al kun je altijd gratis bij ons komen klootschieten en dat is echt erg leuk)  en ‘s avonds disco (ja, we hebben een toffe DJ gevonden): meer nieuws volgt.
29 mei: eerste zondagconcert met de MoonDance BluesBand. Blues geïnspireerd op Van Morrison, vandaar de naam, door een flink stel mannen, die zijn leeftijd inmiddels benaderen.
2 juni:Oerboeren, over de landbouw, vroeger en nu, stikstof tot nadenken. 
16 juni: een avond met Barbara Stok,die verdorie niet zo maar dat prachtboek heeft getekend over Hipparchia, een van de eerste vrouwen die filosoof werd. Hipparchia behoorde tot een filosofische stroming in de oudheid die een minimalistische levensstijl uitdroeg en zich keerde tegen alle maatschappelijke rangen en standen, normen en conventies. Is het tijd voor een nieuwe minimalistische stroming?
26 juni: Smartlappenkoor Zoutkamp, met niemand mindere dan onze eigen Ronald en Cees. Plezier voorop. 

————————————————————————————————–

KLOOTSCHIETEN
kan altijd (even bellen)
gratis
Verken het park dan door er klootschietend doorheen te wandelen. Wij hebben de kloten (tientje borg) en leggen je de spelregels in 3 minuten uit. Beste sport ever, want je speelt in teams, waarbij niet de competitie voorop staat, maar de lol en interactie, of misschien juist wel een goede mix van beide. Je bent lekker bezig met zijn allen en tegelijk heb je genoeg tijd voor elkaar. Ideale sport voor stroeve gezelschappen, die wat los willen komen. Je hoeft niks te kunnen, het gaat altijd goed. Beter dan yoga, probeer maar.

————————————————————————————————–

KLUSSERS GEVRAAGD M/V

Komende weken renoveren we het kasteel. Idee is dat het een ruimte wordt waar kinderen (en grote mensen) samen kunnen spelen, knutselen en werken. Daarvoor breiden we het gebouw flink uit en maken we het tegelijk wind- en waterdicht. Het fundament staat er al, maar de muren moeten afgetimmerd, de torens opnieuw geplaatst en natuurlijk de ophaalbrug opnieuw ingehangen (etcetera). Rob en Arris zijn er veelvuldig, twee ervaren en geduldige timmermannen, dus mocht je denken, ik heb twee linkerhanden, ik kan helemaal niks (nooit een goede gedachte), kom dan vooral wel: samen kunnen we alles.
Karel heeft ondertussen het stokje overgenomen van de Wandelende Tuintjes (filmpje). Drie mobiele buurtbankjes vol met bloeiend groen, die overal op grijsgrauwe plekken in de stad neer kunnen worden gezet. De prototypes hebben al op een aantal plekken in onze stad gestaan, maar zijn toe aan renovatie (schuren, verven, waterbestendig maken). Dankzij de groene burgemeester zit er nog geld in de pot en willen we nog twee of drie bakken bouwen. Karel loopt drie maanden stage bij ons vanuit een programma van Milieudefensie, hij heeft al wat maten (m/v) gevonden, maar alle hulp is welkom en gezellig.
Verder zijn we de trekkershut aan het afbouwen (schilderen en schuren en timmeren), de binnengekomen stenen vanuit het NK Tegelwippen aan het verwerken (geen blubberpaden meer) en de vaste planten aan het scheuren en herpoten in de moederbedden (voor het voorjaar). Genoeg te doen en dat dan vanuit een kraakheldere visie, staat niet voor niets prominent aanklikbaar op onze website. Zin gekregen of zin om zin te maken (heb je geen zin, dan maak je maar zin, zei mijn moeder altijd én dat werkt, wetenschappelijk bewezen), bel of mail ons, graag.

Opgeven kan door te mailen naar Tuinindestad (klik) of bel even 06 51 96 24 63, om te checken of er nog plek is.

————————————————————————————————–

Wil je al het nieuws nog actueler bijhouden, kijk dan op onze facebookpagina (ook voor de plaatjes). Of meld je aan voor de nieuwsbrief.