TuinindeStad is in 2009 ontstaan op de voormalige kwekerij van Voortman aan de Friesestraatweg. In 2016 zijn we verhuisd naar het Westpark, achter Vinkhuizen. Een plek waar je lekker buiten bent. Na dik 2 jaar bouwen beschikken we over een prachtig gebouw, opgetrokken uit stro en leem met grotendeels hergebruik van andere bouwmaterialen.

Het gebouw heeft een grote keuken, met alle faciliteiten; een huiskamer met plek voor 50 tot 80 m/v, afhankelijk van de opstelling. Het gebouw wordt omzoomd door een overkapping, met (droog en overdekt) de winkel waar we planten verkopen, het atelier, de kas en een overdekt terras. Bij mooi weer zijn er rondom, buiten nog meer, intieme terrasplekken.

Verder hebben we een moestuin, een kweektuin voor sierplanten, een kerstbomenbos, een camping en een speelterrein met wilgendoolhof en vuurplaats.

We vangen ons regenwater op voor begieting van onze planten. Overtollig water stroomt via een beekje naar het rotseiland achter de kas, een plek waar veel kikkers vertoeven.

Boven alles hebben we de ruimte. Je kan bij ons lekker werken, rennen en spelen. In het Westpark, 15 minuten fietsen vd Martinitoren, is de stad op de achtergrond.

Kijk op de agenda voor onze activiteiten of geef je op voor onze nieuwsbrief, dan blijf je vanzelf op de hoogte. Zelf iets organiseren op Tuinindestad of ruimte nodig voor een feest of andere activiteit, aarzel niet maar neem contact op voor de mogelijkheden.