Tuinindestad heeft een eigen en misschien wel unieke werkwijze. Die werkwijze is in 2013 uitstekend beschreven in een onderzoek naar de maatschappelijke effecten van ons bedrijf: “Bij Tuinindestad komen mensen in en ongedwongen sfeer tot ontplooiing. Daarbij doet afkomst, opleiding en de fysieke en/of mentale situatie van de individuele deelnemer er niet toe. Iedereen met enige zelfstandigheid kan participeren op de wijze die het beste aansluit bij zijn/haar situatie. Het is een ontmoetingsplek waar een ieder zich zelf kan zijn. Er is geen vooropgesteld doel en programma. Het rijke palet aan activiteiten komt op een organische wijze tot stand en is blijvend flexibel. Tuinindestad is een broedplaats van ideeĆ«n en experimenten, gesitueerd tussen enkele wijken. Het initiatief kenmerkt zich door een maatschappelijk ondernemend karakter.”

Meer weten? Lees dan het hele onderzoek (of de samenvatting op de eerste pagina’s), dan snap je wat ons drijft.

Tuinindestad is een maatschappelijke onderneming, not-for-profit. De verhuizing, bouw en inrichting van onze nieuwe plek zijn gefinancierd met bijdragen van het Oranjefonds, Stichting Doen, VSB, MamamMini en gemeente Groningen.

Nu de basis is gerealiseerd, draaien wij volledig zelfstandig, een exploitatie zonder subsidie. Tuinindestad is een VOF (Vennootschap onder firma) met een controlerend bestuur boven zich
, de stichting GoejeDingen.