Ivm Timmerdorp Groningen is er tijdelijk geen plantenverkoop vanaf 7 augustus. Vanaf woensdag 6 september zijn we weer volledig open voor publiek. Heb je potgrond, tuinaarde/compost of mest nodig, bel dan even vtv: 06 51 96 24 63.

Eind maart, begin april (als de zon de lente start) starten we met de verkoop van onze planten. Gaandeweg het seizoen toenemend in soorten en aantallen. Wij kweken in de koude kas en volle grond, dat betekent dat de planten hun (en onze) natuur volgen -als alles altijd maar beschikbaar is, zou je onraad moeten ruiken. Geduld is letterlijk een schone zaak.

Wil je planten kopen, kom dan bij voorkeur op
vrijdag tussen 14.00 of 17.00 of
zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur.

Dan zijn Tony en/of Vivian aanwezig (die verstand hebben van tuinieren). Op woensdag en donderdag kun je ook planten kopen, maar ben je vooral aangewezen op je eigen kennis. Pinnen kan ook gewoon bij ons.

Wij kweken al onze planten zonder gif en/of kunstmest. We gebruiken zaad zonder coating, biologische potgrond van Bio-kultura en organische eigen mest en/of compost. Het merendeel van onze planten staat in de moederbedden op de tuin, een kleiner deel wordt opgekweekt in de koude kas. Zodra de kiemplanten sterk genoeg zijn, worden ze buiten uitgehard. Tuinindestad kweekt op kleine schaal meer dan 100 soorten vaste planten, 1-jarigen en 2-jarigen, en kruiden.

Wij leveren biologische potgrond (9 euro), tuinaarde/compost (8 euro) en mest (7.50 euro) van Bio-kultura, in zakken van 40 liter.